Een andere kijk op talent

 

Tot een paar jaar geleden zag ik talent als een vaardigheid die iemand bezit. De mensen die een talenknobbel hebben, realistisch kunnen tekenen of een olympische medaille winnen. Dat waren in mijn ogen pas échte talenten. Door deze lege definitie van talent voelde ik me talentloos.

Totdat ik door een collega een nieuwe kijk op talent kreeg. In mijn bedrijf maak ik nu bewuster gebruik van mijn talent en dat zorgt ervoor dat ik authentieker ben en meer plezier in mijn werk heb. Met dit artikel deel ik een stukje persoonlijke ervaring en handvatten hoe jij de eerste stappen naar jouw talent ontdekking kunt zetten. 
 

een andere kijk op talent.png

 

Mijn persoonlijke ervaring met talent

Op de middelbare school waren mijn cijfers laag, sporten was niet mijn ding en ik blonk niet uit in hobby’s of andere activiteiten. Ik voelde me vaak waardeloos, vooral toen ik door een hele hoop omstandigheden zakte voor mijn eindexamen. Pas in het derde jaar van het HBO merkte ik dat ik goed was in dingen die docenten zelden tot nooit in cijfers uitdrukken, zoals helder presenteren, moeilijke stof eenvoudig uitleggen en de brug slaan tussen ICT en andere vakgebieden. Ik merkte dat mijn zelfvertrouwen groeide als ik deze vaardigheden vaker kon inzetten. Achteraf gezien was dit een opstapje naar talent en talentontwikkeling.

In mijn examenjaar kwam ik tijdens mijn bijbaan door een collega in aanraking met een andere talentdefinitie. Er ging een deur voor mij open! Talent is namelijk geen vaardigheid, maar iets wat je van nature doet. Anders verwoord: Je hebt geen talent, je bent een talent.

 

Het nut van het herkennen en erkennen van jouw talent - en dat van anderen

Welke mensen hebben het meeste impact op jouw gemaakt in de afgelopen weken of zelfs in je hele leven? Neem een heel kort moment om er een paar voor je te zien. 

De kans is groot dat deze mensen iets bijzonders hebben. Noem het mensen die ‘authentiek overkomen’, ‘in hun kracht staan’ of mensen die gebruik maken van hun talent.

Een talent is een aanvulling op de vaardigheden die je beheerst. Door momenten waar talent bij jouzelf en anderen tot zijn recht komt te herkennen en erkennen, kost het minder moeite om authentiek te zijn; om van betekenis en meerwaarde te zijn voor jezelf en anderen; om in jouw waarde te staan en te zeggen ‘dit ben ik, en het maakt niet uit wat jij ervan vindt, want ik mag er zijn!’

Ook kun je jouw talent (passie/authenticiteit) inzetten als professional, zodat je vol zelfvertrouwen aan de slag kunt. Want als jij in jouw kracht staat en de klusjesman in zijn kracht en de boekhouder in haar kracht en [insert Oprah deelt-auto’s-uit-stem] iedereen in zijn kracht staaaaaat  maken we de wereld een beetje beter ;)

Toen ik nog ICT studeerde ging de spoelbak van ons toilet kapot. Na een mailtje naar de woningbouw stond de klusjesman op de stoep. We raakte aan de praat en hij vertelde dat hij in de IT gewerkt heeft. Ik vroeg hoe hij van IT professional bij klusjesman terecht is gekomen. ‘Ik nam ontslag omdat ik geen voldoening haalde uit het werk. Dit vind ik veel leuker’, vertelde hij met een lach op zijn gezicht. ‘Het kost me maar een klein beetje moeite om de hele dag mensen gelukkig te maken en daar word ik dan weer gelukkig van. Dit werk zie ik mezelf wel doen tot ik 70 ben!’. Nadat hij de spoelbak had vervangen, fixte hij meteen wat andere mankementjes in huis en liep hij letterlijk fluitend naar buiten. 
Als ik maar half zo authentiek overkom als hij in dat wat ik doe, dan ben ik súper authentiek.

 

Waarom het moeilijk is om jouw talent te ontdekken

Talent is dat laagje dat je onbewust en van nature over jouw handelingen wikkelt. Dat het onbewust gaat is de kracht, maar ook het ‘gevaar’ van talent: De kans is groot dat jij je niet bewust bent van jouw talent en dat maakt het moeilijk om jouw talent te herkennen en in woorden uit te drukken. 

 

Hoe ontdek je jouw talent en hoe ontwikkel je het?

Het herkennen van talent is als een spier die je traint. Wanneer je leert hoe je dit onder woorden brengt, kun je het ook erkennen. Je kunt anderen er bewust van maken, zodat ze zich er bewust van worden en het vaker kunnen inzetten. 

Terug naar de mensen die een impact op jou hebben gemaakt. Van welke mensen geniet je? Bij wie zou je het liefst in de aura kruipen omdat ze zo’n fijne energie bij zich dragen?

  1. Ga bij jezelf na: In welke situaties draag je verantwoordelijkheid? Wat ging daar goed, wat ging er minder goed? Waar ging jouw energie van stromen en waar lekte er energie weg? Waar haal jij voldoening uit? Kun je een moment aanduiden waarop je het gevoel had 'dit is wie ik écht ben' (dat kan iets groots zijn, maar de waarde zit hem juist in het benoemen van alledaagse dingen). 
    In welke situatie ben je samen met iemand anders geweest en week jouw natuurlijke reactie af van de reactie die anderen hadden op exact dezelfde situatie? 

  2. Doe het niet alleen! Vraag aan anderen wanneer zij vinden dat jij authentiek bent. In welke situaties kom je voor anderen op? En hoe doe je dat? Wanneer straal je? Waar kom jij ultiem tot je recht? Wanneer geniet je moeder het meest van je? En je vader? Waar haal jij voldoening uit?

  3. Welke patronen worden er zichtbaar uit wat je zelf noemt, wat jouw vrienden zeggen en wat jouw familie zegt? En hoe zorg je ervoor dat deze patronen zich vaker kunnen voordoen?

 

Om af te sluiten

Wanneer ik met klanten werk maak ik ze bewust van deze talentdefinitie, omdat het mij heeft geholpen om meer betekenis aan mijn eigen leven te geven en aan de slag te gaan met vragen als 'wat maakt mij uniek?' en 'wat maakt mij authentiek'. 

Ik hoop dat je met dit artikel de eerste stappen kunt zetten naar het (h)erkennen van jouw talenten. De volgende stap is deze unieke waarden inzetten in jouw professionele én privé leven.