Miniblog: Luck is where preparation meets opportunity

eveline druncks luck is where preparation meets opportunity.png
 

Op 4 september mocht ik twee groepen Fontys studenten vertellen over mijn bedrijf. Nog leuker vond ik het om mijn reis van lakse student → uitmuntende student → Fontys University of Applied Sciences docent → ondernemer te delen.

⁠⁠Er werden goede vragen gesteld, zoals hoe ik mijn bedrijf en ideeën bescherm, wat mijn plan was toen ik begon met ondernemen, of het beeld dat ik had van het ondernemerschap overeenkomt met de werkelijkheid, of ik de ambitie heb om personeel in dienst te nemen en wat mijn Instagram account is.⁠⁠

De laatste vraag maakte het meeste impact op mij: Do you consider yourself lucky?⁠

⁠Ja, ik heb geluk en ja, ik ben gelukkig. Maar dat antwoord dekte niet de lading van het verhaal dat ik daarvoor vertelde. Ik geloof namelijk in het volgende

⁠"Luck is where preparation meets opportunity"⁠⁠

Alles wat ik doe (of laat) en iedere keuze die ik maak (of niet maak) is - al dan niet bewust - voorbereiding.

Zonder voorbereiding heb ik niets aan een kans. En zonder een kans heb ik niks aan de voorbereiding.⁠⁠Ik hoop dat mijn verhaal bijdraagt aan de voorbereiding van de studenten op de kansen die zich gaan voordoen, zodat ze geluk zullen hebben en gelukkig zullen zijn.⁠

Deze post verscheen eerder op LinkedIn en Instagram.

 
Eveline DruncksMiniblogComment