Wat is evergreen content

 

Zelfs als je content creëren heel leuk vind, kan het lastig zijn om de tijd en inspiratie te vinden om steeds iets nieuws te schrijven wat je met je volgers kunt delen. 

Misschien ben ik de eerste die jou vertelt dat je jezelf als blogger niet om bochten hoeft te wringen om dit voor elkaar te krijgen. Het kan ook anders! Mijn oplossing heb ik gevonden in evergreen content

evergreen-content-voordelen-voorbeelden.png

Evergreen content is de oplossing
voor bloggers die moeite hebben
steeds nieuwe content te delen.

Deel op Twitter


Evergreen content is bedoeld om voor langere tijd relevant te blijven omdat het niet-tijdgebonden is. Je kunt er daarom steeds weer op terugvallen. 

Nieuwsartikelen, evenementverslagen of trends zijn tijdgebonden en verliezen na verloop van tijd hun relevantie. Deze onderwerpen zijn in de meeste gevallen dus niet geschikt als evergreen content. 

De reden dat ik alleen nog evergreen content zonder datumnotatie schrijf

De kern van de artikelen die ik schrijf is tijdloos, zodat ik er steeds op terug kan vallen. Neem bijvoorbeeld het artikel 'In 30 minuten online met een landingspagina'. Het heeft als kern hoe en waarom je een landingspagina zou moeten maken. Als SquareSpace zijn interface verandert, hoef ik alleen de screenshots aan te passen, waarna mijn artikel weer maanden lang mee zou kunnen. 

In de afgelopen jaren heb ik een aantal blog-pogingen gedaan omdat ik het leuk vind om te schrijven. Helaas stopte ik steeds, omdat niet genoeg content kon delen door een gebrek aan tijd of inspiratie. Ik had het gevoel dat ik niet kon voldoen aan de norm dat er steeds nieuwe artikelen online moeten komen. Mijn huidige content komt online zonder datumnotatie, zodat ik de tijdsdruk voor mijzelf weghaal. 

Met mijn steeds uitbreidende kennisbank kan ik steeds vaker teruglinken en content rouleren, zodat ik zo veel mogelijk mensen tot dienst kan zijn met mijn content. 

De voordelen van evergreen content

Het produceren van tijdloze content kost misschien wat meer werk dan een doorsnee artikel, maar je kunt er weken, maanden en zelfs jaren van profiteren wanneer je het goed aanpakt. Daarom 4 voordelen van evergreen content. 

 1. Beter vindbaar in zoekmachines
  Evergreen content heeft de tijd om zich te bewijzen en door zoekmachines opgepikt en gepresenteerd te worden. Google kan met mijn algoritmes bepalen of jouw artikel (nog) relevant is. Wanneer jouw artikel zijn relevantie niet verliest, kun je er voor langere tijd van profiteren!
  Verdieping: Relevantie, de sleutel tot online succes.

 2. Content steeds opnieuw delen
  Een artikel dat zijn relevantie niet verliest, kan steeds opnieuw gedeeld worden. Dat kun je op jouw eigen kanalen doen zoals Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat etc.
  Daarnaast kun je het delen op fora, in reacties en

 3. Automatiseren
  Ondernemers die bloggen om hun diensten of producten onder de aandacht te brengen, kunnen evergreen content inzetten in geautomatiseerde processen bijvoorbeeld om nieuwe leads binnen te halen.

 4. Autoriteit
  Evergreen content kan bijdragen aan jouw autoriteit in het vakgebied. Laat zien welke kennis je in huis hebt, door verdiepende artikelen te schrijven.

Voorbeelden van evergreen content

 • Begrippen uitleggen
  Laat zien wat je weet over een onderwerp door er een diepte artikel over te schrijven. Wanneer je zelf een nieuw artikel schrijft, kun je terug linken om meer diepte aan je content te geven.

 • Recensies
  Diensten of producten waarvan je zeker weet dat ze langer zullen blijven zijn geschikt voor recensies. Let er wel op dat je over diensten of producten schrijft die niet onderhevig zijn aan trends of seizoenen. En vergeet niet dat reviews ook geschikt zijn om affiliate links in te plaatsen. Houd deze links wel up-to-date.

 • Veelgestelde vragen - Frequently Asked Questions
  Krijg je vaak dezelfde vraag in je inbox, beantwoord de vraag in een artikel. De eerstvolgende keer dat iemand dezelfde vraag stelt kun je verwijzen naar het artikel (of een pagina waar meerdere vragen beantwoord worden).
  Het bespaart tijd én het is mogelijk dat andere internetgebruikers met dezelfde vraag op de pagina terecht komen wanneer ze opzoek zijn naar antwoorden.

 • Case studies
  Succesverhalen kunnen helpen om lezers te overtuigen om klant te worden. Zorg voor een goede probleembeschrijving, welk verschil jouw dienst of product heeft gemaakt en hoe de klant het ervaren heeft.
  Vergeet niet dat anderen ook kunnen leren van fouten die jij of jouw klanten hebben gemaakt. Je kunt deze met toestemming ook delen!

 • Lijstjes
  Ze domineren het internet omdat ze zo makkelijk weg lezen: Lijstjes. De meeste lijstjes zijn tijdloos, dus een uitstekende manier om evergreen content mee te maken.

  • Aanraders: Leerzame televisieprogramma's, indrukwekkende documentaires, gratis programma's, nuttige websites, tijdbesparende life-hacks of tools.

  • Tips

  • Checklists

  • Round-ups: Een lijst met links naar andere artikelen

 • Het gevolg van...
  Wanneer je een gevolg van een tijd-gebonden evenement beschrijft, kun je er toch een evergreen stuk van maken. Bijvoorbeeld: Het effect van evenement X, het gevolg van het artikel dat viraal ging of wat ik heb geleerd van deelname aan X.

Nu je de bovenstaande voordelen en voorbeelden hebt gelezen, is het tijd om aan de slag te gaan en jouw eigen evergreen content te realiseren!